Закарпатська палітра. Косино та Синевир

Автобусний тур з Черкас

Хто сказав, що відпустка має бути саме на морі?

Іноді хочеться і закарпатського колориту.

Гайда з нами в екскурсійний 3-денний тур!!!

На вас чекають SPA, ВИНО, СИРИ, СИНЕВІР І ГОРИ! Круто? Авжеж!

Що чекає на нас:

Релакс в термальних басейнах і чанах

Дегустація вина, сирів і закарпатської їжі

Пилипець, гора Гимба і водоспад Шипіт

Синевир і Центр реабілітації ведмедів

 

Дата виїзду:

01.10.2020 — 05.10.2020

Тривалість туру: 3д/2н

 

Програма туру:

01.10 (четверг)

17.30 – виїзд з м.Черкаси

18.00 – виїзд з м.Сміла

18.30 – виїзд з м.Городище

19.00 – виїзд з м.Корсунь-Шевченківського

 

День 1 (п'ятниця)

08:30 — 09:20 – прибуття в Чинадійово, огляд палацу Шенборнів.

На під’їзді до Чинадієво розташувалася колишня резиденція та мисливський будинок графів Шенборнів. Будівля має своєрідну родзинку: її зведено за астрономічнім принципом. Так, кількість вікон становить 365 — за кількістю днів року. Ще одне віконце замуроване на випадок високосного року. Димоходів у палаці — 52, як і тижнів у році. Входів 12 — за числом місяців, а кути замку прикрашають 4 вежі, що відповідає 4 порам року.

Вхід на територію парку – 20 грн. (не входить у вартість туру)

09:30 — 10:30 – зупинка на сніданок. (не входить у вартість туру)

11:00 — 13:00 – прибуття в Мукачево, екскурсія Мукачівським замком Паланок.

Замок Паланок видно вже за кілька кілометрів до під’їзду в Мукачево. За народною легендою, Мукачево назву свою отримало завдяки замку: закарпатці в муках насипали одинокий пагорб. Насправді ж, за фундамент-постамент замку править 68-метровий згаслий вулкан. Паланок – це одна з найцінніших історичних і воєнно-архітектурних пам’яток Закарпаття XIV—XVII століття.

Вхідні квитки: дорослий – 50 грн, дитячий – 30 грн, студентський, пенсійний – 40 грн. (не входить у вартість туру)

13:15 — 14:30 – дегустація закарпатських наїдків у ресторані «ПОРЯДНИЙ ГАЗДА».

Комплекс розташований біля підніжжя замку «Паланок» у Мукачево. У ресторані пропонують скуштувати страви закарпатської кухні, приготовані за стародавніми рецептами. Тут дбають про збереження та відновлення етно- та гастрокультури Закарпаття. Всі страви готуються з екологічно чистих продуктів з власної ферми, теплиці, сироварні, пивоварні, пекарні та гентешу.

Вартість обіду сплачується додатково – 140 грн/особа. Також в ресторані можна замовити інші страви, зокрема, закарпатські ковбаски, сири, пиво, вино та смачні десерти.

14:30 — 17:30 – приїзд в Косино, купання в термальних бассейнах. (входить у вартість туру)

Термальні басейни – це водночас неймовірне розслаблення і неабияка користь. SPA-процедура наповнює організм необхідними речовинами та мікроелементами. Води косинського джерела оптимальні за складом і температурою: не надто гарячі, в міру мінералізовані. Температура в басейнах та ваннах цілий рік – 35-38° С, є холодні басейни.

Басейни-близнюки мають температуру +36° С, лікувальна вода не проходить жодної фільтрації. Смарагдовий басейн (+38° С) додатково оснащений гідромасажерем. Найпопулярніший – термальний басейн «Золотий кран здоров’я» (+34° С) із зонами гідромасажу і чашами з ароматизованою термальною водою.

Оренда шафки – 50 грн (можна на двох), прокат халата – 100 грн. (не входить у вартість туру)

19:30 — 21:00 – дегустація вин у винному погребі (діти п’ють сік).

Закарпаття славиться виноробними традиціями. Тут налічуються сотні винних погребів та виноробень. Найвідомішим у Береговому є Старий винний підвал, де можна продегустувати 6 вин місцевого виробництва. А ще ми почуємо цікаву розповідь про історію і традиції виноробства регіону та безліч важливих нюансів при споживанні вина, про декотрі з яких ви почуєте, можливо, вперше в житті.

Можна придбати уподобане вино додому – 100-150 грн за пляшку, виноградний сік – 50 грн/літр.

21:40 – поселення в готель. Вечеря (організовується самостійно).

Міні-готель «Континент» – це затишний трьохповерховий комплекс, який знаходиться в місті Мукачево. Номери двох- і трьохмісні; оснащені шафою для одягу, кондиціонером і телевізором із плоским екраном. Усі номери з власними ванними кімнатами (душова, туалет, умивальник). На територію комплексу є сауна з басейном, масажний кабінет. До послуг гостей кафе, де можна замовити страви закарпатської та європейської кухні. Wi-Fi доступ є по всій території комплексу (безкоштовний).

 

День 2 (субота)

8:00 — 9:00 – сніданок (входить у вартість).

11:00 — 12:00 – купання в Лумшорах в чанах із сірководневою водою.

Лумшори славляться купанням в чанах з сірководневою водою. Оздоровча процедура проходить просто неба незалежно від пори року. Чан знаходиться в безпосередній близькості від мальовничої гірської річки Турички, і після процедури в чані можна, скоріше навіть потрібно, скупатся в холодній річці. SPA-процедура бадьорить, сповнюючи організм зарядом енергії та корисними мікроелементами.

Ціна на купання за годину – 120 грн/людина.

12:30 — 14:30 – дегустація сирів на Сирній мануфактурі в місті Перечин.

Одразу по приїзду навідаємося до «святая святих» сирної мануфактури – приміщення, де визрівають сири. Різноманіття вражає: сир із липою, евкаліптом, горіхом, помідором, чорний, червоний та синій сири. І це не повний перелік смаколиків. Загалом, дегустація включає від 5 до 17 видів цього продукту. Запросять господарі і до варильних цехів, щоб гості побачили процес народження сирів зсередини. За день мануфактура переробляє 500 літрів молока.

Ціна дегустації – 80 грн/особа. Усі охочі можуть придбати уподобані сири додому. Ціна м’яких сирів – 300 грн/кг, твердих – 400 грн/кг, річні голови – 600 грн/кг. Сири у вакуумних упаковках по 250-300 г.

14:35 — 16:00 – гастрономічна дегустація закарпатської кухні в корчмі «Підкова» (м. Перечин).

У корчмі можна замовити дегустаційний сет справжніх закарпатських страв. До нього входить 13 страв та два напої. Усього – десь 4 кілограми їжі. До сету входить: парадічки, вогурки, гливи й квасна капуста, страпачки (картопляні галушки), колочена квасоля, гурка (циганська страва), пікниця (домашня вуджена і підсмажена ковбаса), смажена картопля. І, звісно, вам подадуть банош – традиційну гуцульську кукурудзяну кашу з муки тонкого помолу, приготовану на сметані чи вершках і заправлену бринзою та шкварками.

Ціна дегустаційного сету – 200 грн/особа.

16:30 – прибуття в Ужгород, прогулянка замком і містом.

Місто на річці Уж вважають столицею Закарпаття. Водночас, це найменший обласний центр України. Має місто свій шарм та історію. Вузькими вуличками і виноградарською культурою він нагадує Італію. Тут у садах вирощують мандаринові дерева. Розлогою липовою алеєю (до речі, найдовша в Європі) скидається на відомий бульвар Берліна Унтер-ден-Лінден. У місті можна почути українську, угорську, російську, словацьку мови. А ще тут є середньовічний замок, музей народної архітектури та побуту просто неба та пам’ятник ліхтарнику дяді Колі.

Вхід у замок – 50 грн дорослі, 40 грн – студенти, 25 грн – школярі.

19:15 — 20:30 – музей-корчма «Деца у нотаря» (ФАКУЛЬТАТИВНО).

У Деці прийнято журитися з трьох причин: 1. Чом я не був тут раніше? 2. Чому я без фотоапарата? 3. Чом уже пора йти звідси далі?

Автор і власник закладу Павло Чучка поєднав закарпатське краєзнавство з гумором й іронією в усьому: в екстер’єрі, інтер’єрах навіть службових приміщень, у великому меню, власних сувенірах, вивісках. Найціннішим експонатом у корчмі-музеї є шестикнижжя «Книга взаємних симпатій». У ній відмітилися Кікабідзе, Чорновіл, Петриненко, Писанка, Білик, Меладзе, Бенюк, Сумська, Сивохо, Спартак Мішулін, Лама, Тищенко, Омельченко, посли великих і дуже великих держав.

21:30 – повернення в готель. Вечеря (організовується самостійно).

 

День 3 (неділя)

8:00 — 9:00 – сніданок (входить у вартість).Виселення з готелю.

10:30 — 13:30 – прибуття на курорт Пилипець, підйом на гору Гимба. Похід до водосраду Шипіт. Обід (організовується самостійно).

Закарпатське село Пилипець – знаний гірськолижний курорт. Проте і влітку тут гостинно приймають відвідувачів. Один з основних туристичних об’єктів – канатно-крісельна дорога на гору Гимба працює цілий рік. Шлях нагору доволі тривалий: підняття займе 20 хв. І це ще не найвища точка гори Гимба, підйомник довозить лише до середини гори. Зверху туристів чекають неймовірні краєвиди та чай із карпатських трав у гірській «Чайовні».

Підйом на підйомнику (туди і назад) – 120 грн/особа.

Водоспад Шипіт – одне із семи природних чудес України, найкрасивіший водоспад Закарпаття, розташований на північних схилах гірського масиву Боржавських полонин біля підніжжя гори Гимба. Назва водоспаду «Шипіт» походить за його гучний голос, який вдалечині чується як шепіт. Шипіт заворожує кожного відвідувача свої неповторним звуком та мальовничою природою довкола.

Екологічний збір на водоспаді Шипіт – 15 грн/особа.

14:30 — 17:30 – озеро Синевир і Центр реабілітації бурого ведмедя.

Національний природний парк «Синевир» – це майже 40 гектарів заповідної зони. Окрасою парку є найбільше озеро Українських Карпат – Синевир, або по-місцевому Синій Вир. Горяни ще називають його Морським Оком, бо посеред водойми розташувався острівець, ніби всевидяча зіниця ока. Озеро пройняте повір’ями і легендами. Не дивно, що про Синевир знімають містичні фільми, а його первозданна краса манить турист. Краєвиди навколо водного дзеркала манять туристів. Довкола стрімкі схили, вкриті стрункими ялинами, вік яких сягає 140-160 років.

Екологічний збір на озеро Синевир: дорослий – 25 грн, дитячий – 10 грн.

Уже 9 років в парку «Синевир» працює Центр реабілітації бурого ведмедя. Тут проживають тварини, які зазнали жорстокого поводження чи утримувалися у неволі без відповідних умов. Хоча вони вже ніколи не повернуться в дику природу, але працівники намагаються створювати їм умови максимально наближені до природнього існування. Вольєр реабілітаційного центру бурих ведмедів розташовано на ділянці лісу 12 га. У верхній його частині було споруджено 6 кліток та 2 секції, в яких знаходяться басейни і барлоги. У таких умовах ведмеді навіть здатні розмножуватися, тому у Центрі сподіваються, що популяція найбільшого хижака України зростатиме.

Екологічний збір відвідування Центру: дорослий – 25 грн, дитячий – 10 грн.

17:30 – орієнтовний час виїзду в Черкаси.

 

День 4

05.10, 12:30 – орієнтовний час прибуття в Черкаси.

 

Вартість туру:

2650 грн/особа

У вартість входить: проїзд, страхування, супровід від туристичної компанії, проживання в готелі 2 ночі, 2 сніданки в готелі, дегустація вина, купання в термальних басейнах.