Таємниці Межигір'я

щосуботи

ПРОГРАМА:

7.00 Виїзд з м.Черкаси.

11.00.-12.00 Відвідання майдану Незалежності, та вулиць на яких велися криваві бої: вул. Грушевського, вул.Інститутська (Героїв Небесної сотні), щоб вшанувати пам'ять загиблих активістів під час акцій протесту в Києві у січні та лютому 2014 .

13-17.00 Огляд колишньої резиденції президента В.Януковича "Межигір'я" - символ корупції президентського масштабу і "музей корупції".

«Межигір'я» — колишня приватна резиденція Віктора Януковича в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області, яку він займав з 2002 по 2014 роки. З 1935 до 2007 року Межигір'я було державною урядовою резиденцією, поки не було виведено в приватну власність.140-гектарний комплекс «Межигір'я» огороджений п'ятиметровим парканом з довжиною периметра 54 км.

На його території розташовано яхтовий причал, кінний клуб, тир, тенісний корт та інші розважально-туристичні комплекси, а також мисливські угіддя.

Зокрема, на території було виявлено документи, що містять підтвердження отриманих і виданих хабарів та підтверджують великі масштаби витрат на розбудову резиденції; окрім того, на території резиденції знайшли зброю та бібліотеку рідкісних книг, серед яких «Апостол» Івана Федорова, «Мінея загальна» Інокентія Гізеля, «Апостол» Михайла Сльозки, Євангеліє 1704 року та інші раритети.

23 лютого 2014 Верховна Рада України прийняла постанову про передачу «Межигір'я» у державну власність.

17.00 Виїзд до м.Черкаси.

20.30 Приїзд до м.Черкаси.

Вартість: 160 грн+вхідний квиток

 

У вартість входить: проїзд автобусом, гід-екскурсовод, страховка.

У вартість не входить: вхідний квиток.