Регулярний тур "Срібна земля Закарпаття"

Ужгород-Невицьке-Лумшори-Мукачево-Воєводино-Берегово-Косино-Хуст-Синевір,

регулярний тур на будь-яку дату і будь-яку кількість днів

       

Понеділок

- 09:00 Зустріч з гідом біля готелю «Атлант», пл. Корятовича, 27 (центр міста)

- Виїзд з Ужгорода.

- Екскурсія в Воєводино «Парк Шенборна, коні і форель»

- Відпочиньте від суєти, забудьте про роботу і всіх справах, відчуєте дитячу безтурботність, що дарує справжню радість і захоплення життям. Урочище Воєводино - це саме те місце, де можна по-справжньому зануритися в неповторну природу Карпат, а також відчути себе справжніми австрійськими аристократами і насолодитися дотиками дбайливих рук людини до природи - парком Шенборна. Його зовсім недавно відновили, після стількох років забуття.

- Екскурсія по території парку. Ознайомлення з історією Закарпаття в різні історичні періоди.

- Вільний час - прогулянка навколо красивого озера Тур.

- Далі Вас очікує риболовля - ловля форелі.

Поки Ви прогуляєтеся вздовж рибників, спійману Вами рибку дивовижно смачно приготують в ресторані «Голодна форель». Обід (ор. 70 грн.)

- Екскурсія в стайню. Катання на конях по манежу або прогулянка в ліс (доп. Плата - 30 грн. / 15 хв з інструктором).

- 16:00 - Орієнтовний час прибуття в Ужгород.

Вівторок

- 09:00 Зустріч з гідом біля готелю «Атлант», пл. Корятовича, 27 (центр міста). Виїзд з Ужгорода.

- Заміська екскурсія «Лумшорський чани»

- Екскурсія до Невицького замку. За легендою в ньому ховали молодих наречених знатного роду подалі від очей людських. Припускають, що замок виник ще до появи угорців на Закарпатті приблизно в VIII столітті. Твердиня пережила чотири капітальних перебудови, а основний архітектурний ансамбль сформувався в середині ХV століття. Приблизно в цей час навколо замка з'явився рів, який постійно наповнювався проточною водою. Це унікальне гідротехнічна споруда середньовіччя, адже в ті часи подати воду в рів на узвишші було великим досягненням. Таких систем в Центральній Європі знайдено всього дві, та й ті були побудовані набагато пізніше. У 1644 році під час релігійних воєн фортеця зруйнував Трансільванський воєвода Дьордь II Ракоці. З тих пір лише таємничі руїни нагадують про минулу велич неприступної твердині.

- Старовинне гірське село Лумшори: купання в чанах. (доп. плата - від 50 грн. / чол)

- Невелика прогулянка до красивих водоспадів «Соловей» і «Партизан» (Давир), і, найголовніше, - купання в чанах на відкритому вогні, з сірководневою водою, на березі гірської річки. Фантастичне задоволення, про яке писали ще посли Петра I, коли йшли через Карпати. Величезний чавунний чан, ємністю приблизно 2000 літрів, стоїть посередині дерев'яної колиби без даху. Його наповнюють мінеральною водою і підігрівають дровами на відкритому вогні. В чані лежать кілька каменів. Ви влазите всередину (4 - 5 чоловік), а гостинний господар підкладає в багаття дров і варить вас на повільному вогні. Як відчуєте, що кров починає кипіти (хоча насправді воду нагрівають не більше ніж до + 45 ° C), вискакуйте! За кілька кроків - крижаний гірський потік, окунаетесь з головою - і назад в чан. І влітку, і взимку процедура відбувається під відкритим небом.

- 16:00 - Орієнтовний час прибуття в Ужгород.

Середа

  - 09:00 Зустріч з гідом біля готелю «Атлант», пл. Корятовича, 27 (центр міста). Виїзд з Ужгорода.

- Заміська екскурсія в Мукачево і по замкам Закарпаття

- Дорогою коротке ознайомлення з таємничою історією зруйнованої твердині - замка Тамплієрів.

- Екскурсія в Мукачівський замок "Паланок". В ході екскурсії ви побачите відреставровану середньовічну фортифікаційну архітектуру, старовинні двори та галереї з виставками сучасної скульптури. Замок розташований на горі вулканічного походження висотою 68 м. Точна дата заснування замку невідома, але в документах, які датуються XI століттям, він уже згадується.

  - Пішохідна оглядова екскурсія по місту "Місто над Латорицею" - місто з тисячолітньою історією, що виник на перетині важливих торговельних шляхів. В ході екскурсії ви прогуляєтеся по вузьких середньовічних вулицях міста, побачите численні пам'ятники архітектури та історії міста.

  - Екскурсія в санаторій «Карпати» - колишній Мисливський замок Шенборнів: замок був побудований в романтичному стилі з готичними мотивами графом БухеймомШенборном в 1890-1895 роках. Оригінальність замку ще й у тому, що він має 365 вікон (кількість днів у році), 52 димоходи (кількість тижнів у році) і 12 входів (12 місяців).

  - Виїзд на екскурсію в СентМіклош (сел. Чинадієво), відвідування «Замку любові».

Побудований замок в XV столітті бароном П. Перені. Після був у володінні сімей Ракоці і Шенборнів.

З 2002 року, сім'я художників Бартош що орендувала замок, своїми силами і засобами намагається вдихнути життя і воскресити його: відновлена меблі XVII в. і вітражі, ентузіасти ведуть реставраційні роботи, розгорнута музейна експозиція і картинна галерея. В декількох відреставрованих кімнатах проходять художні виставки, живописці періодично збираються на пленери, проводяться концерти живої музики, замок вже працює як центр мистецтв.

  - 17:00 - Орієнтовний час прибуття в Ужгород.

Четвер

- 09:00 Зустріч з гідом біля готелю «Атлант», пл. Корятовича, 27 (центр міста). Виїзд з Ужгорода.

  - Автобусна екскурсія до термальних джерел "Косино"

  - Переїзд в Берегово.

  - Прогулянка по центру Берегово. Прикордонне місто Берегово вважається самим "угорським" в Україні, а також є столицею виноробства Закарпаття. Пішохідна екскурсія, ознайомлення з угорською культурою, історико-архітектурними пам'ятками: римсько-католицький костел XII століття, знищений татарами в 1241 році, відбудований в 1370, відновлений в 1846; величезний палац комітатського суду (1908 - 1909 рр., арх. Ференц Яблонський), нині Закарпатський угорський педагогічний інститут; прекрасний Графський палац (1629) Трансильванського магната ГабораБетлена; реформатська церква (1552); будівля готелю «Левиний двір» (XVII століття); казино-ресторан «Золотий павич» (початок ХХ століття); старовинний міст через річку Верке.

  - Переїзд в Косино

  - Відвідування термальних басейнів (купання доп. Плата - 120 грн. / Чол / 2,5 години)

Переїзд в Кідьош

  - Цікава екскурсія та дегустація вин у винних підвалах родини Карла Шош (дегустація доп. Плата - 50 грн. / Чол)

  - 18:00 - Орієнтовний час прибуття в Ужгород.

П'ятниця

  - 8:00 Зустріч з гідом біля готелю «Атлант», пл. Корятовича, 27 (центр міста). Виїзд з Ужгорода.

  - Автобусна екскурсія «Родзинки Хустщини».

  - С.Велятино. Термальні басейни і ванни водолікарні «Теплі води» (купіль доп. Опл - 40 грн / чол / 2 години) розташовані поруч з Хустом. Лікувальна термальна, борна і борно-хлоридна мінеральна вода (+ 30-58 градусів), яка використовується у водолікарні, видобувається зі свердловини, глибиною 100 м, і відрізняється високим вмістом йоду. Термальний басейн обладнаний для цілорічного прийняття ванн. Використовується для лікування органів опорно-рухового апарату, нервової системи, серцево-судинних і гінекологічних захворювань. Після такої ванни відмінне самопочуття зберігається на довгий час.

  - Екскурсія на сироварню (вх. Квиток - 24 грн / чол) в селі НіжнееСелище. Тут за старовинною швейцарською технологією роблять одні з кращих екологічно чистих сирів в Україні. Туристів очікує захоплююча екскурсія, під час якої можна дізнатися все про сир, а також спробувати на смак і купити різні сорти Селиський еко-сиру: «Нарцис»; «Хуст»; «Селиський».

  - Переїзд в село Іза, де можна побачити і придбати у народних майстрів унікальні вироби з виноградної лози.

  - Екскурсія на унікальну ферму за селом Іза, де прекрасно прижилися плямисті олені. Ці чудові тварини настільки звикли до людей, що їдять з рук, і охоче фотографуються з туристами.

  - 19: 00-19: 30 - Орієнтовний час прибуття в Ужгород.

Субота

  - 8:00 Зустріч з гідом біля готелю «Атлант», пл. Корятовича, 27 (центр міста). Виїзд з Ужгорода.

  - Заміська екскурсія на озеро Синевир «Перлини Міжгірщини».

  - Переїзд в Пилипець (Міжгірський район) до мальовничого водоспаду «Шипіт» (вх. Квиток - 10 грн / чол).

По дорозі туристи побачать прекрасну гірську панораму, дізнаються старовинні легенди і перекази таємничих Карпат.

  - Підйом на крісельній канатній дорозі (доп оплата 30грн / чол) до альпійських луках Боржави на гору Гимба, звідки відкривається дивовижний панорамний вид на Карпати. Висота гори - 1300 м над рівнем моря, довжина дороги -1600 метрів, час підйому - 15 хвилин.

  - Екскурсія в Міжгірський національний заповідник до високогірного озера Синевир. (вх. квиток - 10 грн / чол). Синевирське озеро в народі називають Морським Оком. І, дійсно, якщо піднятися на найближчу гору Озерну (1296м), з її висоти Синевир здається величезним синім оком із зіницею-островом посередині в обрамленні густих ялин-вій. Тут можна насолодитися прогулянкою, а також придбати цікаві сувеніри.

  - Екскурсія в реабілітаційний центр для ведмедів. Побудований він посеред Карпатських гір на Міжгірщині. Його площа 14 га. Розрахований притулок на тридцять ведмедів. Кожному облаштували персональну барлогу, яка нічим не відрізняється від природної. Барлогу вириті в землі, покриті зсередини мохом і корінням. На території центру є кілька штучних озер, де ведмеді купаються. Щоб тварини не виходили за межі притулку, їх охороняє електронний пастух: паркан, по якому проходить слабкий струм.

  - 20:00 - Орієнтовний час прибуття в Ужгород.

Неділя

  - 10:00 Зустріч з гідом біля готелю «Атлант», пл. Корятовича, 27 (центр міста).

  - Пішохідна екскурсія по «Граду над Ужем». Ужгород - один з найменших обласних центрів України по площі і по чисельності населення. В ході екскурсії у вас буде можливість переміститися в часі. У старій частині міста збереглися будівлі кінця XIX - поч. ХХ століття Австро-Угорського періоду. Ви побачите "чеський район" (20-30-ті рр.). А на лівій стороні річки Уж розмістився «радянський» і сучасний Ужгород. Головні прикраси міста - це найдовша в Європі липова алея і алея, висаджена сакурою - японською вишнею.

  - Екскурсія в Ужгородський замок. Одне з найстаріших споруд міста, довгий час належало італійської династії Другетів. Сьогодні в ньому розташований краєзнавчий музей, виставкові зали, які ви зможете побачити під час екскурсії.

  - Екскурсія в Закарпатський музей народної архітектури та побуту. Музей розташований на схилі замкової гори. Створено за типом скансена, т. Е. Музей під відкритим небом. В ході екскурсії ви познайомитеся з побутом та традиціями закарпатського населення, побачите оригінальні хати з різних куточків нашого краю. Найцінніший експонат музею - дерев'яна церква, побудована в 1777 р без єдиного цвяха.

  - Вільний час в місті.

  - Факультативне відвідування:

  - Дегустація "Закарпатські еко-продукти" (органічна ковбаса з баранини, з чорносливом, з паприкою; еко-сири, соки) (дегустація доп. Плата - 65 грн. / Чол)

  - Корчма-музей закарпатського гумору «Деца у нотаря»

  - Винний дегустаційний зал «Шардоне» (дегустація доп. Плата - 45 грн. / Чол)

Примітка:

Вартість туру:

2 дні / 1 ніч - 782 грн / чол

  3 дня / 2 ночі - 1385 грн / чол

  4 дні / 3 ночі - 1725 грн / чол

  5 днів / 4 ночі - 2137 грн / чол

  6 днів / 5 ночей - 2549 грн / чол

  7 днів / 6 ночей - 2997 грн / чол

У вартість туру входить:

Проживання в готелі "Атлант" ***, в двомісних номерах зі всіма зручностями (розташований в самому центрі міста)

Харчування: сніданки

Екскурсії по програмі

Транспортне обслуговування по програмі

Послуги гіда-екскурсовода

груповий трансфер

Додатково оплачується:

Розміщення в одномісному номері - 90 грн / добу

Вхідні квитки в замки, музеї та ферми

Купання в чанах, термальних басейнах

дегустації вин

Дегустація сирів

(вартість вказана в програмі)

Страховка - 5 грн / день