Екскурсія на Агрофірму Маяк

ПРОГРАМА ЕКСКУРСІЇ

✅Відвідування Агрофірми Маяк:

✓огляд території ферми,

✓знайомство із телятками та корівками, 

✓огляд автоматизованого процесу доїння корів, 

✓фотографування  у костюмчиках з літер. 

 

✅Дегустація молочної продукції (молоко, йогурт)

 

✅Катання на квадроциклі (баггі) та barrel-train.

 

✅Обід в ресторані (або ланч бокс): 

картопля фрі, 2 кусочки піци, компот/лимонад

 

✅Відвідування Краєзнавчого музею та огляд церкви.

✓Відвідування фірмового магазину ковбас

 

✅Відвідування Щедрої Долини: 

✓відпочинок на природі, фотографування біля квітів 

(лаванда, троянди), коні, поні, фазан, дитячі розваги, батут...

 

Вартість екскурсійної програми: 480 грн / особа 

 

Вартість проїзду уточнюйте. Вартість проїзду залежить від автобуса і кількості осіб.

 

Виїзд з м. Черкаси

Відвідання Агрофірми Маяк: 

     Розпочинається екскурсія із відділення, де розміщують тільних корів. Потім показують місцезнаходження новонароджених телят, які протягом 45 днів вирощуються у спеціально відведених індивідуальних приміщеннях.
     Після теляток екскурсовод підводить познайомитися з татом цих породистих телят – бичком Августом. Його розміри вражають всіх: і дорослих і малих, а захоплююча розповідь екскурсовода не залишить поза увагою нікого.  
       На фермах стадо безроге, корівки чисті, аж лосняться. Двічі на рік роблять“манікюр-педикюр” на копитах, потім ці дані заносять  в комп’ютерний паспорт разом із щепленнями, операціями і графіком отелів та надоїв.
        В усіх тварин — збалансована годівля, Перший стіл, другий, третій — як в санаторіях. Жодного зеленого корму, жодних ясел, щоб не виконувати дурну роботу з чищення ясел. Комп’ютери вираховують потреби, компоненти змішуються і все розвозиться. Тварини через перегородку їдять досхочу, ніхто їх не обмежує. На фермі— механізоване прибирання,  вентилятори із зрошенням в усіх приміщеннях, адже тварини не переносять високих температур і шкідливих випарів.  
        Коли хурделиця, чи температура опускається нижче 25 градусів морозу, вікна щільно закриють спеціальною шторою. Корови молочного стада утримуються окремо від м’ясної породи, яка вирощується для отримання муарової яловичини.
       Невід'ємною частиною екскурсії по фермі агрофірми Маяк є дегустація молочної продукції (молочка, глазурованих сирочків), під час якої можна спостерігати за процесом доїння корів. Корови миролюбні. Вони не штовхаються, коли стають у чергу одна за одною на механізовано-комп’ютеризоване доїння. На агрофірмі «Маяк» найпередовіша у світі технологія доїння — доїльний зал американського виробництва «Боу-Матік» типу «паралель» 2х16. Проектна потужність таких доїльних залів – 5 обертів/год. Ефективне використання залу полягає у завантаженні його роботою на повну потужність. Корів доять три рази на день. Трьохразове доїння у порівнянні із дворазовим — більш витратне. Однак воно має і переваги — дозволяє отримати від кожної корови мінімум на 15-20% більше молока. А ще для кращої продуктивності, корів тут доять під музику. Американські доїльні технології, забезпечують найвищий ступінь чистоти. Доярки перед доїнням витирають коровам помите вим’я одноразовими серветками і одягають доїльні механічні пристрої. Молоко без доступу повітря по трубах тече у танк охолодження, де його температура знижується до +8 градусів.
    Процес доїння та годівля - комп'ютеризований де фіксується практично кожен крок тварини:на який бік доїльного залу вона зайшла, на яке місце стала, коли вийшла з доїння. Вся ця інформація виводиться на спеціальні паперові екрани, де можна побачити всі показники роботи молочної ферми. Є екрани роботи операторів доїльного залу, добового надою, здоров'я дійного стада тощо.
       Усього у господарстві налічується 2300 голів корів, 1000 — це дійні корови, 1300 — молодняк. Середня кількість надоєного молока з однієї корови складає 27-30 л/добу, а корова-рекордсменка дає 60-65 л/добу!
       По завершенню екскурсії весела пауза - фотографування у костюмчиках. Група екскурсантів одягає яскраві костюмчики з окремими літерами і складає словосполучення: "Я люблю молоко", "Агрофірма Маяк", і фотографується на згадку.
Катання досхочу на квадроциклі (баггі) та barrel-train.
Відвідання Краєзнавчого музею с. Піщане 
Відвідання фірмового магазину ковбас Агрофірми Маяк
Обід в кафе Старий Маяк
Виїзд до м. Черкаси
Приїзд до м. Черкаси
За бажанням відвідання Красногірського монастиря
За бажанням відвідання Чернечої гори в м. Канів
За бажанням відвідання музею в Переяслав-Хмельницькому
За бажанням відвідання Етнографічного комплексу в с.Гельмязів
За бажанням відвідання музею Г.Сковороди в с. Коврай

 Детальніша інформація про екскурсію на сайті:agrofirma-mayak.com.ua