Долина нарцисів

 Дати туру: 30.04 -01.05.16, 01- 02.05.16, 07-08.05.16, 08- 09.05.16

Тривалість туру: 2 дні /1 ніч

Навесні, коли серце жадає тепла після довгої зими, раніше багатьох інших рослин розквітає нарцис. Промениста ніжно біла квітка чарує своєю чудовою красою і неповторною грацією. Він немов диво природи дарує нам тепло і радість. А можете собі уявити ціле море цих квітів, що колишуться на вітрі? Унікальна долина дикорослих нарцисів знаходиться в Закарпатській області в районі міста Хуст. У цьому казково гарному краї "зеленого золота" мальовничих гір і долин в кінці квітня - початку травня настає бал весни - сезон цвітіння нарцисів. Золотисто-білим килимом вкривається величезна долина площею 256 гектарів. Це найбільший масив дикорослих нарцисів в Європі, який зберігся з часів льодовикового періоду. Він розташований на вологій низовині - 160 метрів над рівнем моря. Тут знаходиться єдине місце в Україні, де можна зустріти нарцис вузьколистий, який володіє білими або злегка кре мовимі квітками, що нагадують за формою зірочку, і приємним сильним ароматом.

Програма туру:

17. 12 Виїзд із. ст.Шевченко потягом Дніпропетровськ-Трускавець

1 день

6.00 Приїзд до Львова. Збір групи. Виїзд зі Львова о 8:00.
Санаторій Карпати: Серед карпатських живописних гір розташувався один з найгарніших і найромантичніших замків країни. Немов у казку запрошує вас мисливський замок графів Шенборнів (1890р.). Він дивиться на Вас 365 вікнами, зазиває через 12 входів у 52 кімнати. Замок оточений гарним парком з багатьма екзотичними рослинами. Недалеко від замку-красеня знаходиться оборонний замок барона Перені (XIV століття), на жаль, він не такий доглянутий, як його колега, але, у зв'язку зі своїм віком, також заслуговує на увагу туристів. (Вхідні квитки на територію замку Шенборна: загальний - 10грн., Учні - 7грн.)
Мукачево: Звідки б Ви не наближалися до Мукачево, за десятки кілометрів, на одинокій гостроверхій сопці, як магніт, Вас притягує овіяний легендами і бойовою славою мукачівський замок "Паланок" (XIV ст.) Цей визначний воєнно-архітектурний пам'ятник середньовіччя був збудований для охорони і контролю торгових і воєнних шляхів. Деякі джерела стверджують, що вже в IX-Х ст. на горі було невелике укріплення, збудоване для охорони кордонів Київської Русі за Карпатами. Спорудив замок руський князь Федір Корятович і перетворив його у свою резиденцію. Замкові стіни пам'ятають свою захисницю Ілону Зріні, що проявила дива мужності та героїзму при обороні замку. Вхідні квитки в Мукачівський замок: загальний - 20грн., Діти до 14років - 10грн.
Обід (факультативно).
Берегово: Якщо хочете відчути себе в іншій країні, де більшість людей не розуміє ні української, ні російської, ні англійської мови, однозначно Вам треба в столицю угорської України - Берегово. Саме місто підготувало для гостей готичний костел Всіх Святих (1370р.), Костел реформаторів (XV століття), "Графський двір" - садиба князя Бетлена (1629р.), Величний будинок імперського суду (1908р.). Вхід в термальний басейн в Берегово: загальний - 120 грн. (в т.ч. оренда шафки), діти від 120 до 150 см. - 60 грн., діти до 120 см. - безкоштовно.
Поселення. Вільний час. Вечеря (факультативно). Ночівля.

2 день

Сніданок (факультативно). Звільнення номерів.
Долина нарцисів: Щороку в травні в зоні Кіреші, на висоті близько 200 м над рівнем моря, велике, поділене на квадрати поле перетворюється на ароматний білий килим. Площа унікального ботанічного заповідника становить 257 га, з них нарцисові поляни займають 170 га. Це найбільший об'єкт такого типу в Європі. (Вхідні квитки в Долину Нарцисів: дорослі - 20грн., Учні - 10грн.)
Синевир: Візитною карткою Українських Карпат є незрівнянної краси озеро Синевир, знане як "Морське око", воно вабить до себе мальовничими гірськими пейзажами та чистою кришталевою водою, в якій здавна водиться благородна форель. Озеро утворилося приблизно 10 000 років тому на висоті 989 метрів і має максимальну глибину 22 метри. Вхідні квитки в Національний парк "Синевир": загальний - 12грн., Студенти та учні - 4грн.
Пилипець: Тут з висоти 15 метрів, заворожуючими каскадами між андезітовимі скелями, скидає води в мальовничу гірську долину. Водоспад бере свій початок з великого підземного джерела, т.з. "Морське око", в одному з найгарніших місць українських Карпат - полонині Боржава. Час проведений у Шипота допомагає чудово відпочити від цивілізації та дає нові життєві сили. Вхідні квитки на водоспад Шипіт: загальний - 10грн., Діти до 7років - безкоштовно.
Повернення до Львова після 23.00.
Ночівля у Львові (додаткова оплата 100-200 грн/особа)
12.50 Виїзд до м Черкаси, потяг Львів-Черкаси (прибуття о 4.00) або
15.30 Виїзд до ст.Шевченко, потяг Львів-Запоріжжя (прибуття о 4.00) або
17.40 Виїзд до ст.Шевченко, потяг Львів-Маріуполь (прибуття о 6.00)

 

Вартість: 695 грн.


У вартість включено:
проїзд комфортабельним автобусом, проживання 1 ніч, супровід гіда-екскурсовода, екскурсійне обслуговування на туристичних об'єктах, страхування на час подорожі.


У вартість не входить: з/д квитки, вхідні квитки в туристичні об'єкти, харчування.